Dubrovnik in okolica

Ločena ponudba

MLADEN 3

MLADEN 3

45.00EUR

4 + 0 Gostje Crikvenica

2 Spalnice / 45 m 2 / Plaža m
Centerpoint

Centerpoint

125.00EUR

7 + 1 Gostje Crikvenica

3 Spalnice / 122 m 2 / Plaža m
AIDA 4 CH

AIDA 4 CH

52.08EUR

2 + 2 Gostje Dramalj

1 Spalnice / 50 m 2 / Plaža m
Villa Oceanus

Villa Oceanus

1600.00EUR

12 + 0 Gostje Hvar

6 Spalnice / 300 m 2 / Plaža m

Doživi Dubrovnik

Riviera mesta Dubrovnik se razteza na več kot 250 km obale, polna lepote bujne vegetacije južnega Jadrana. Tu je bogata rodovitna zemlja, dolina Neretve, znana tudi kot "dolina mandarin".

Mesta: Metković, Opuzen, Ston (Poluotok Pelješac), Orebić

Znamenitosti

Danes je Dubrovnik eno izmed svetovnih turističnih središč, kjer se z veseljem srečajo ljudje različnih profilov z vsega sveta: umetniki, diplomati, znanstveniki, različni strokovnjaki vseh možnih poklicev in obrti.

Obiščite:

Mestno obzidje

Najpomembnejša znamenitost Dubrovnika in vizualno najpomembnejši simbol mesta je impresivna srednjeveška izdaja, ki z utrdbami Minčeta, Revelin, Bokar in Sveti Ivan tvori prepoznaven zgodovinski ščit mesta.

Stradun (Placa)

Osrednja ulica Dubrovnika, mestna "žila", na koncu katere sta od 15. stoletja dva Onofrijeva vodnjaka.

Cerkev sv. Vlaha

Monumentalna baročna cerkev se nahaja na stičišču dveh glavnih mestnih komunikacijskih osi in javnih zbirališč v Dubrovniku - Place in Pred dvorom.

Druga mesta

Orebić

Mesto Orebić, ki je bilo v 18. stoletju znano kot središče pomorstva, je danes priljubljena destinacija umetnostnih zgodovinarjev in je prepoznavno po svojih božanskih vrtovih, v katerih rastejo najbolj eksotične rastline, prinesene stoletja z vsega sveta.

Ston

Del nekdanje Dubrovniške republike, polotok Pelješac, je bil s 5,5 km dolgim ​​obzidjem kamnitega mesta Ston, ki je še vedno branil pristop k slavni republiki, pomembna strateška točka. Pelješac je znano kraljestvo ljubiteljev vina Dingač, najbolj cenjeno hrvaško vino.

Otoki

Korčula

Mesto Korčula je zgodovinsko utrjeno mesto na vzhodni obali otoka Korčula. Odkar je svetovni navigator Marco Polo z rojstnega otoka Korčule izplul proti terra incognito, je njegovo viteško mesto, ki je nastalo na ostankih grške kolonije, počasi preraslo v nekakšno kamnito mestno skulpturo pravilnih linij, dobro ohranjeno do ta dan.

Med pomembnejšimi zgodovinskimi znamenitostmi je gotsko-renesančna katedrala sv. Marka.

Lastovo (naravni park)

To oddaljeno otočje odlikujejo izjemna razčlenjenost otočja, zelenje in edinstvena folklorna dediščina otočanov. Eden od razlogov za ohranitev in posebno vzdušje miru in tišine je razdalja arhipelaga, ki je s celine potovan več kot štiri ure.

Najizkušenejši jadralci, ki pridejo do lastovskih voda, ne bodo zamudili obiska enega od znanih lastovskih svetilnikov, zlasti Glavata na majhnem otoku vzhodno od glavnega otoka Lastovo ali Sušac, ki se nahaja na strmih pečinah tega otoka, izgubljenega daleč v morju.

Mljet (narodni park)

Najpomembnejše zavarovano območje na jugu Dalmacije je narodni park Mljet na istoimenskem otoku. Park obsega zahodni del najlepšega otoka na Jadranu, ki ga krasi bujna in raznolika mediteranska vegetacija. Obstajata dva globoka zaliva, ki jih zaradi zelo tesnih povezav z odprtim morjem imenujemo jezera - Veliko in Malo jezero.

Čudovita plaža Blace je največja peščena plaža na otoku Mljet in ima obliko lagune.

Galerija fotografija

Dubrovnik i okolicaPriljubljene destinacije

Izberite kategorije za prikaz: