Zadar in okolica

Ločena ponudba

MLADEN 3

MLADEN 3

45.00EUR

4 + 0 Gostje Crikvenica

2 Spalnice / 45 m 2 / Plaža m
Centerpoint

Centerpoint

125.00EUR

7 + 1 Gostje Crikvenica

3 Spalnice / 122 m 2 / Plaža m
AIDA 4 CH

AIDA 4 CH

52.08EUR

2 + 2 Gostje Dramalj

1 Spalnice / 50 m 2 / Plaža m
Villa Oceanus

Villa Oceanus

1600.00EUR

12 + 0 Gostje Hvar

6 Spalnice / 300 m 2 / Plaža m

Doživite Zadar

Zadar je mesto romantike in ljubezni, kraj strasti in duha! Z izjemnim položajem in okoljem, čudovitim materialom se bogastvo Zadra skriva v odprtosti do novih oblik umetnosti in novih idej, ki dopolnjujejo ponudbo.

adar se nahaja v središču in v bližini petih nacionalnih parkov: Plitvička jezera, Kornati, Sjeverni Velebit, Krka, Paklenica.

Znamenitosti

Zadar je kot muzej na prostem, v katerem njegovo veličastno in stalno muzejsko razstavo vodijo slikovite ulice in ozke ulice, mestno obzidje pa je starodavna skrbnica tega zgodovinskega muzeja. Ko se oddaljite od obzidja, boste naleteli na nove mestne znamenitosti, kot sta Pozdrav soncu ali Morske orgle, ki pričajo o mestu in njegovem neuničljivem navdihu.

Obiščite:

Pozdrav soncu

Sodobna instalacija Sun Salutation, sestavljena iz 300 večplastnih steklenih plošč v obliki kroga s premerom 22 metrov. Ves dan zbira sončno energijo in jo pretvarja v električno energijo, ki se nato ponoči uporablja v in okoli naprave.

Morske orgle

Svetovno znane Morske orgle so edinstvena mešanica arhitekture in glasbe. Nahajajo se ob instalaciji Pozdrav soncu, sestavlja pa jih organ, katerega zvok nastane pod vplivom morske energije, torej valov in plimovanja.

Cerkev sv. Donata

Cerkev sv. Donata v Zadru je najdragocenejši spomenik predromanske arhitekture zgodnjega srednjega veka. Dolgo je bil zunaj sakralne funkcije, od konca 19. stoletja pa vse do leta 1954 je bil v njem Arheološki muzej Zadar.

Ninska riviera

Nin je najstarejše hrvaško kraljevsko mesto in rojstno mesto hrvaške države. Danes je Nin sodobna turistična destinacija, ki ponuja vse vrste dejavnosti za posameznike in družine. Tu lahko najdete peščene plaže, čudovite intimne zalive in zabavne počitniške kraje najvišje kakovosti.

Cilji ninske riviere: Zaton, Vir, Privlaka, Vrsi.

Znamenitosti

Ninska riviera je oaza peščenih plaž, naravne raznolikosti in bogate zgodovine.

Obiščite:

Muzej soli (Nin)

Muzej soli in spominkov je izjemna atrakcija Ninske soline, bogata z eksponati, ki so bili uporabljeni in se še danes delno uporabljajo pri tradicionalni pridelavi in ​​zbiranju soli.

Ujemite srečo (Nin)

Eden od Gregorjevih bronastih kipov, delo slavnega Ivana Meštrovića, se nahaja v Ninu v bližini cerkve sv. Anselma. Po legendi se bodo, če se dotaknete njegovega palca na nogi, vse vaše želje uresničile, zato pridite in preizkusite svojo srečo!

Cerkev sv. Križa (Nin)

Cerkev sv. Križ, imenovan "najmanjša katedrala na svetu", je eden najpomembnejših simbolov Nina.

Zaton

Poleg čudovitih plaž ima Zaton največje in najbolj nagrajeno kamping mesto na tem območju.

Biogradska riviera

Biograd na Moru - ali preprosto Biograd - je poleg čudovitega letovišča na obali tudi pomembno navtično središče na majhnem polotoku v osrčju jadranske obale. Mesto je obdano z izjemno naravo, obiskovalci pa lahko raziskujejo številne bližnje narodne parke in naravne parke, občudujejo bogato in zanimivo kulturno dediščino ali uživajo v izvrstnih peščenih in prodnatih plažah ter čudovitih promenadah.

Destinacije: Biograd, Pakoštane, Sveti Filip i Jakov.

Znamenitosti

Riviera Biograd povezuje najboljše med otoki, obalo in zaledjem z velikimi turističnimi in gastronomskimi dogodki, obogatenimi v zadnjih letih z raznoliko ponudbo aktivnih počitnic.

Obiščite:

Plaža Soline (Biograd)

Je ena izmed najljubših peščenih plaž v Biogradu, nahaja pa se v južnem delu mesta in vključuje široko paleto različnih kavarn, restavracij in drugih gostinskih objektov. Obdan je z borovci, v senci katerih lahko poiščete osvežitev in rešitev pred žgočim poletnim soncem.

Vransko jezero

Je eden izmed 11 hrvaških naravnih parkov in je redek primer kriptodepresije in tudi največje jezero v sredozemskem delu Hrvaške. Je naravni pojav potopljenega kraškega polja in eno največjih mokrišč. Na Vranskem jezeru živijo številne vrste ogroženih ptic.

Raziščite otoke

Otok Pašman

Pašman je čudovit otok zadarskega arhipelaga, ki je izjemno bogat s peščenimi plažami, impresivno floro in favno ter številnimi zalivi.

Plaža Sakarun (Dugi otok)

Sakarun velja za eno najlepših plaž na svetu in svoj sloves dolguje drobnemu belem pesku in turkizni barvi morja, ki je neverjetno bistra.

Galerija fotografija

Zadar i okolicaPriljubljene destinacije

Izberite kategorije za prikaz: